2013-02-04

The Beer Ambassador Game


Jag klipper in pressreleasen direkt:
Svenskarna har blivit allt mer ölkunniga. Nu går det att testa sina kunskaper om öl när Carlsberg Sverige introducerar ett nytt onlinebaserat ölspel ”The Beer Ambassador Game”. Syftet med spelet är att på ett nytt och intressant sätt sprida kunskap om öl. I spelet får ölintresserade svara på frågor kring allt från vad det finns för öltyper till ölets historia.

”The Beer Ambassador Game” är uppbyggt som ett klassiskt brädspel där spelaren genom att kasta en tärning får frågor kring öl av varierande karaktär. Spelaren får poäng för rätt svar och dessutom en tidsbonus i slutet av spelet. Du tävlar mot dig själv och mot andra i en highscore lista. Genom spelet kan spelaren dessutom, om denne lyckas svara rätt på ett antal frågor, bli en certifierad ”Ölambassadör” och utmana sina vänner om vem som egentligen kan mest om öl.

– ”The Beer Ambassador Game” är ett nytt sätt för ölintresserade att både testa sina egna kunskaper om öl och förhoppningsvis även lära sig lite mera på ett lärorikt som underhållande sätt, säger Henric Byström, PR-chef Carlsberg Sverige.

“The Beer Ambassador Game” är framtaget på svenska, engelska, ryska, mandarin och franska. För att spela The Beer Ambassador Game behöver du vara över 20 år.

För att spela “The Beer Ambassador Game”, klicka här:
http://www.tapthebrew.com/index_swe.html
Kul idé. Jag testade, tänkte fel på en fråga och var inte nog snabb med tärningen. Så jag fick 3.436 poäng. Det borde ni klara av att slå, tycker jag. 

6 kommentarer:

 1. För få frågor, som kommer igen allt för ofta. Men kul upplägg, och kan säkert intressera "icke-nördar".

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du tycker det är för lätt kan du köra det på ryska eller mandarin.

   Radera
  2. Helt riktigt. Roligare och mer givande att göra det på Engelska....

   Radera
 2. Passade mig perfekt. Och nej, jag kom inte upp i dina poäng. men kul spel.

  SvaraRadera
 3. Le Flood 3889, mitt första försök. Helt ok, förmodligen skulle det vara roligare med ett mer neutralt spel.

  SvaraRadera