2010-01-02

St Austell Proper Job

Charlie's Bar trängde jag mig fram till baren och frågade britten bakom vad som rekommenderades av cask-ölen. Proper Job var en av dem, så jag tog en pint, snyggt upphälld i glas från Cornwall-bryggeriet St Austell med ölets underlägg (se bild) bredvid. Såhär i efterhand har jag tagit reda på att den klassas som en engelsk IPA och har en alkoholhalt på 4,5%.

Färgen är gul med en aning guld, vätskan är klar. Det lilla skummet bildar ett lock.

Doften domineras av citrustoner, jag noterade såväl citron-Fanta som citronskal. Det finns också en fin lite jästig sötma. I övrigt är smakerna lätta och balanserade med citronsyra och en fin beska i eftersmaken.

Kolsyran är lätt, vätskan mjuk och len.

Jag skrev på min lapp "Läcker! Frisk!" som avslutning, och det vidhåller jag. Dock skulle det formellt nog bli en bättre IPA om de hade dragit upp alkoholhalten någon procent, som den är nu var den aningen för enkel.

Betyg: 3,95. Tillgänglighet: Cask på krogen. Pris: 70 DKR för 568 ml.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar