2009-02-20

Valutasvägningar

Ännu ett inlägg från vinvärlden, men med tanke på hur mycket av ölen vi dricker som är importerad så är den nog tänkvärd även för oss: Vin och valuta, ibland så går det upp, och ibland så går det ner.

3 kommentarer:

 1. Intressant. Som konsument kan jag ju inte klaga över Systemets monoploställning i denna fråga. Hoppas bara att importörerna har sett till att köpa försäkringar mot valutasvängningar.

  /Mattias

  SvaraRadera
 2. En fullständigt briljant artikel
  om "hjältarna" på Systembolaget
  som pissar på alla små importörer
  då dom VET exakt hur läget är med
  ekonomin, men vägrar att anpassa sig. Som vanligt vill alla ha det bästa men inte betala.
  När råvaror går upp måste bryggeriet höjja priset, när valutan sticker måste importören
  oxå höjja, varför i helvete går inte det men bolaget, jo dom har MONOPOL. Vetskapen att äckliga äckliga Anitra blir pensionär med över 200 000:- i månaden får en faan att vilja mörda, att samtidigt en importör inte kan få höjja sitt pris p.g.a VÄRLDSEKONOMIN är helt makalöst.
  Som vanligt i lallar Sverige, TOTAL tystnad, var är protesterna!
  Och dessutom finns en allmän uppfattning att jobbar man med vin/sprit/öl så tjänar man stålar som faan, tjena! Marginalerna är snortighta, snubben med hemkört & smuggel i en lastbil och ett mobilnummer och hemleverans, HAN tjänar stålar. Precis som krogar som dänger iväg bira för 19:- och en biff & beanaise för 89:-, dom gör faan i mig inte rätt för sig.

  SvaraRadera
 3. Hmmm, ännu en god anledning till att köpa lokalt producerad öl på fat eller flaska. Även om det svider i plånboken ibland.
  Råvarukostnaderna i Sverige blir ju knappast lägre när kronan är svag. Och vad gör vi om Närkes, Strömsholm eller Nynäs slår igen? Förutom att gråta och hulka?

  SvaraRadera