2009-02-19

Kontraproduktivt beteende

Efter dagens gym-tränande fick jag 22 minuter över innan bussen kom. Jag smög in på De Klomp.

Efter att ha tvekat och babblat med Per, fått ett smakprov på Ocean IPA (oväntat rökig, har de ändrat receptet?) och blivit påtrugad ännu ett litet glas Källaröl så inser jag... hur fantastiskt gott detta öl är.

Frågan är hur bra det var för min träning att dricka en öl direkt efter? Mja? Det är ju kolhydrater i alla fall.

Senare tillägg: De hade fått in lite nyheter. Från kanadensiska Brasserie Dieu Du Ciel hade de fått lite flaskor: Solstice D'hiver, Péché Mortel och Corne du Diable.

Från Nyköping hade ett av de sista faten Farm Ale levererats. Bör väl testas av de nyfikna, jag tror att det är den sista ölen med recept från Tärnö Gårdsbryggeri-tiden som är/var kvar.

I helgen skulle någon av faten från Hantverksbryggeriet kopplas på. Jag tror att det var Bödeln, Sotarn och Munken som var på gång.

Likaså hade de just fått in någon kartong med Old Tom från Frederic Robinson Ltd, en av mina favoriter när det gäller barley wine. Nog med gratisreklam nu.

8 kommentarer:

 1. Vad är detta, har du börjat gymma och grejer? Du får byta namn till barkbeach2k9 då ;)
  En öl efter träningen gör ingen skada.

  Hmm. När jag var på Oceanbesöket så berättade Bingen om hur en del av hans öl kom att smaka "rökigt", det var tydligen inte med flit utan det berodde på något som jag måste glömt där bland alla smakprover. Det lät dock som att han skulle undvika det i fortsättningen, så därför blir jag lite förvånad nu när du säger att IPA'n återigen smakar rökigt.

  SvaraRadera
 2. Har också märkt av den där rökigheten i IPA´n på sistonde och tycker inte att den passar i just den ölen. Annars brukar ju Ocean IPA´n vara frisk och god. Har nästan börjat förknippa rökighet lite som Ocean´s "hus-smak" och i till exempel deras Porter eller Stout funkar rökigheten bättre (anser jag).

  SvaraRadera
 3. angående öl och träning så tror jag inte det är så farligt.. i tyskland och österrike så marknadsför dom ju vissa öl som just sportöl och i träningstidningar så har dom artiklar om hur bra öl och träning är.

  så drick på :-)

  SvaraRadera
 4. dempa: Visst serrö.

  I höstas upptäckte jag att jag inte kunde sitta still utan att få ont i kroppen. Så jag fick sjukgymnastik och nu försöker jag träna 2-3 gånger i veckan.

  Har till och med provat på step-up. Jag måste ha sett väldigt rolig ut. Om man skulle boka ett nytt pass på måndag?

  SvaraRadera
 5. Bra bark. Även om det är tråkigt som döden med träning så mår man oftast bra av det. Det blir ju godare att unna sig öl efter ett träningspass dessutom!

  Nästa gång tar du en Corne du Diable och bara lutar dig tillbaka och njuter..

  SvaraRadera
 6. Kände också rökighet i Ocean IPA idag. Var väl inte ett 'dåligt' öl, men rökigheten drog helt klart ner intrycket.

  SvaraRadera
 7. Dempa: Tycker faktiskt träningen är rätt intressant. Men det tar ju tid från annat.

  SvaraRadera
 8. Drack Ocean IPA´n igår när vi besökte bryggeriet och då var den inte rökigt, utan färsk och frisk. Så det är helt klart nåt lurt med den ölen ibland.

  SvaraRadera