2009-02-08

Uppdatering från Dugges


När jag nämnde kommande IDPAn från Nynäshamn häromdagen (här) så började kommentarerna raskt att påpeka att det visst gjorts en sådan i Sverige tidigare: Never Mind the Bollox! från Dugges Ale och Porterbryggeri var den första.

Nyfiken som jag var skickade jag ett mail till bryggeriet med lite frågor. Dels om Never Mind the Bollox! (som inte ska förväxlas med den något svagare amerikanska IPAn Bollox!), dels om hur det går för dem efter infektionsproblemen och storstädningen.

Jag fick som vanligt svar blixtsnabbt.

Och jag kommer att få chans att dricka DIPA: Never Mind the Bollox! kommer åter att tillverkas under försommaren. Något för alla Centennial-addicts att se fram mot!

Vidare har allt gått bra efter höstens problem: De kör för fullt, just nu bara fat för att komma ikapp med efterfrågan från krogarna men flaskor kan nog vara på gång det med. I veckan har flera pallar med ölfat skickats från Brill till krogarna.

Inplanerat är "[...] det gamla vanliga under våren. Avenyer och Ipor och sånt.". Samt Fuggedaboudit!, den amerikanska brown ale som inte synts till på ett tag. Och det är inte omöjligt att vi kommer att få se Celebration Ale 2008 återkomma, kanske under annat namn, kanske till och med på flaska.

Mikael Dugge Engström låter också hälsa att han närmsta tiden ska hålla till i deras 20 liters experimentbryggeri för att testa de idéer han grunnat på under vintern.

Och plötsligt ser ölåret 2009 ännu lite roligare ut.

3 kommentarer:

  1. Roligt med Fuggedaboudit. Den har jag inte provat än. Bra att det löst sig med infektionsproblemet också. Har fått flera infekterade flaskor från Dugges under hösten och vintern.

    SvaraRadera
  2. Låter extremt positivt, jag gillar Dugges, Dugge och är väldigt glad att det hela går åt rätt håll. Efter en svacka kommer förhoppningsvis en ännu större framgång som kompensation och som belöning för stor passion.

    SvaraRadera
  3. Härligt! Flaskorna går till Systembolaget, eller hur funkar det?

    SvaraRadera