2009-02-16

16 februari


Det var ju mitt-i-månaden-släpp idag. Det kändes ovanlig enkelt att välja ut vad jag skulle beställa: 1 vardera av Nøgne Ø Dobbel IPA och Sierra Nevada Harvest Ale.

Båda sorterna fanns det ungefär 200 av i depån. Inte mycket åt hela landet, men nog åt mig.

6 kommentarer:

 1. Köpte dessa också, bland annat. Ser fram emot Nogne o!
  Skippade flying dog, dyr sak det där.

  Jag inhandlade mitt på vinkällarbutiken i Stockholm, där det var ett riktigt drag efter Harvestölet.. har druckit det på fat en gång tidigare och det var ju trevligt, men folk köpte 5-10-15 stycken, en del lådor.. vad är grejen? Nyfiken :)

  SvaraRadera
 2. Jag tror att det speciella med Sierra Nevada Harvest Ale är att det bara görs en gång om året och att många förväntar sig att kunna byta det mot andra saker med ölnördar från andra länder. Att lagra det tror jag (och många med mig) är direkt felaktigt.

  SvaraRadera
 3. Har precis testat Harvest ikväll och det är ett mycket gott öl. Fast jag måste säga att jag tycker minst lika bra om deras Celebration-ale.

  SvaraRadera
 4. Hmm, att köra byten med Harvest ale låter väll ganska o-sannolikt.. Kommer de till systembolaget så är de ju knappast inte sällsynta i några av de länderna där det "byts" som mest.

  Jag, håller som Baggen Celebration på ungefär samma nivå. Roligt att ha några hemma av båda just nu, perfekt att hugga in på när humlesuget blir för högt.

  SvaraRadera
 5. Jag köpte också Harvest och Nögne. Att jag köpte några fler av båda än jag tänkt från början var att jag köpte åt en kompis. Jag gissar - när det inte finns på så många bolag - att det blir en och annan som handlar åt vänner och bekanta också.

  -Jimmy

  SvaraRadera
 6. Jag var först i ölkön på Regeringsgatan och köpte 8 flaskor. Tyvärr var det nån döskalle som ville tränga sig men han blev snabbt och tydligt bortmotad..

  Sierra Nevada Harvest är mycket god. Sist jag drack den på krogen pröjsade jag över 170 spänn så 65 kronor flaskan kändes klart välkommet.

  Jag skulle dock vilja ha fler flaskor men det är väl bara fetglömma. Tyvärr. :(

  SvaraRadera