2009-02-08

Oppigårds Single Hop Ale

Efter ett misslyckat försök till träning hamnade jag åter på De Klomp.

Faten från Oppigårds hade kommit på plats. Starkporter, men det var Single Hop Ale som jag ville ha. Det är en amerikansk pale/blonde ale med Styrian Goldings på 4,8%.

Färgen är guld, vätskan klar. Det fingertjocka vita skummet lämnar en del rester efter sig på glaset.

Doften är mycket frisk med en hel del humle, bitter, ren och smörig.

Smaken är bra och fruktig på ett brittiskt sätt. Medelstor kropp. Lite russin och rostade antydningar i bakgrunden. Bra humling i eftersmaken med exotiska frukter, medelstor bitterhet. Lite fenoler i avslutningen. Över huvud taget en ren och koncentrerad öl som ändå har sina komplexa sidor.

Kolsyran är frisk och medelstark med små bubblor, vätskan är lagom mjuk i munnen.

En trevlig session-öl som står med ena benet i brittisk best bitter och den andra i amerikansk blonde ale. Betyg: 3,75. Tillgänglighet: Än så länge bara fat på krogen, släpps på Systembolaget i april. Pris: 67:00 för 400 ml.

6 kommentarer:

 1. Jag drack den här på The Rover i Göteborg, men blev grymt besviken. Tyckte den var fadd och jolmig utan kropp. Vet inte vilken humle de använder, men mina smaklökar tyckte mest att den påminde om hö...

  SvaraRadera
 2. rickgordon: Det är så det står på kvittot.

  SvaraRadera
 3. Det är nästan exakt samma pris som Bishops Arms tar för svensk öl på gästkranarna.

  SvaraRadera
 4. På BA Inn i Köping kostade en god Slättöl 68 kr för 30 cl i januari!. Gott och Dyrt!

  SvaraRadera
 5. Kan bara hålla med Petur, sambon drack den på Rover för ett par veckor sedan och jag var inte speciellt förtjust tyvärr. Brukar gilla deras öl men denna var inte speciellt bra, rätt blek överlag och för stark kolsyra denna gång. Hoppas jag får en bättre upplevelse nästa gång...

  SvaraRadera