2009-02-24

Lätt-guld


En medlem i Svenska Ölfrämjandet har nyligen varit med på en marknadsundersökning där Spendrups verkar testa Norrlands Guld Light.

Det verkar som om det är en ganska färdig produkt komplett med förpackning (flaska).

Sommarnyhet?

7 kommentarer:

 1. Jag har en färgstark repertoar okvädesord att beströ den här nyheten med, men i stället kanske man kan försöka propagera för lite alternativa sommardrycker som förhoppningsvis inte smakar kanotknull.

  Av okänd anledning, kanske är det burkdesignen, lyckas jag uppskatta Sarek.
  Den är säkert för söt och unken egentligen, men jag väljer ändå den om jag kan få den kall och det bara står svensk makro på menyn.

  Fjolårets amerikanska sommarnyhet, Mackinac Summer Ale, var verkligen inget vidare. Men jänkarna kan! Brooklyn pilsner vet jag fungerar då det är 35 grader varmt ute, och ett annat New York-bryggeri levererar den riktigt fina Blue Point Summer Ale. (Bonus: I den där länken kan den Monty Python-svultne få en förklaring det färgstarka uttryck jag kläckte mot slutet av första stycket.)

  Om jag med min ynkliga kunskap om lättsammare amerikanska mikroöl ska få utse en favorit får det nog bli Magic Hat Hocus Pocus, men jag gissar att det finns de med hundra andra förslag. Låt höra!

  SvaraRadera
 2. Tjena!

  Har nyligen börjat följa din blogg, riktigt kul läsning :)

  Kommer det en Norrlands Guld Light? Låter så där lagom odrickbart hehe :P

  Personligen föredrar jag en riktigt kall och läskande vete-öl när det är varmt ute. Förra sommaren kom det en amerikansk veteöl som var riktigt bra. Men tyvärr minns jag inte namnet på den...

  Ha det gött!

  SvaraRadera
 3. Stefan: Kan det varit Wheatland kanske?

  SvaraRadera
 4. Ja jsut det så hette den. 33 cl flaska med gul etikett. Minns att jag drack den en varm sommarkväll vid en sjö. Samtidigt som jag grillade korv över en öppen brasa... mmm ser fram emot sommaren ;)

  SvaraRadera
 5. Jag va med på denna provning.
  Det var en Low carb/light öl som vi provade. Flaskan var en blandning mellan red stripe och viktoria bitter. Etiketten var okännbar om man vet hur norrlands guld ser ut. De andra vi provade var: norrlands guld "vanliga", carlsberg, heiniken, corona och den nya./Johan

  SvaraRadera
 6. Stekarn:
  Kul med fler ölintressanta människor på provningen! De flesta andra i rummet kändes mer som ordinarie kundkrets för de öl vi drack.

  Fick du förresten också känslan av att vi ska vara med på en annan undersökning lite senare? Hon sa ju:
  "Idag testar vi ljus lager"...

  SvaraRadera
 7. Norrlands Guld Light är inte namnet, den heter Ljus. Bild och lite mer information finns på Skumgardiner:
  http://skumgardiner.blogspot.com/2009/02/oltestande-och-nyheter-fran-norrland.html

  SvaraRadera