2009-02-06

En fredagskvällEfter en ganska jobbig vecka med jobb och förkylning om vartannat så känns det skönt att få koppla av med en Nynäshamns Bötet Barley Wine och lite ost: En dessertost med valnötter, en budget-gorgonzola och en bit snygg Camenbert vitlök.

Får väl duga.

10 kommentarer:

 1. Valnötsost är förbaskat gott. Dock har jag aldrig provat sådan tillsammans med öl... men kombinationen är ju given. Sitter själv med en bit stilton och provar med lite olika öl. Hittills är Black Chocolate Stout den bästa kombinationen.

  SvaraRadera
 2. Mmmm, Bötet. Ett av de bättre ölen förra året enligt mitt tycke. Har bett systempersonalen att ta reda på om det verkligen existerar 12 flaskor i 08-området och i så fall ge mig två av dem.

  SvaraRadera
 3. Bötet var mest att det var den flaska som jag hittade först och som jag trodde skulle funka. Vilket den gjorde. Annars hade jag nog letat fram någon ljus belgisk ale... Leffe Blonde, De Koninck, Orval, Duvel, och så vidare.

  SvaraRadera
 4. Låter som en god fredag! Ost och öl är en rolig kombination som man borde experimentera mer med. Själv varvar jag ner med en Bourbon County Stout... dock utan ost. Har inte sett att du recenserat Bourbon County? Köpte du några flaskor? Fantastiskt öl!

  SvaraRadera
 5. Victor: Nej, jag köpte ingen sån. Efter systembolagsåret 2008 orkade jag inte med en imperial stout till. Priset gjorde givetvis sitt till också. Såkert en jättegod öl, men inte för mig just nu.

  SvaraRadera
 6. Synd att du inte köpte nån Bourbon County Stout. Den var "sjukt" häftig. Tjock som motorolja, smakade som en blandning av himmel och helvete :)

  Jag är lite sugen på kombinationen öl och ost. Vad ska man ha för slags ostar? Jag är verkligen en nybörjare på ost.
  Men barleywine passar visst bra vad jag förstår?

  SvaraRadera
 7. Ja, är det inte dags för en liten öl och ostskola kanske?

  SvaraRadera
 8. Mitt bästa tips är St Agur, gärna från Falbygden som alltid håller bra kvalité. Till det dricker jag Rocheforte 8 eller 10 eller nån lagrad Barley Wine, gärna från USA eller Nils Oscar.

  Starkare ostar än ovan nämnda går lite bort för mig, åtminstone i kombination med öl.

  SvaraRadera
 9. Rekan: Det får någon annan hålla i, jag kan inte så mycket mer än det jag skrivit här.

  SvaraRadera
 10. st Agur är en av mina favoritostar faktiskt. Lagom stark jag avnjöt den faktiskt igår med ett litet glas churchills late bottled vintage port, utsökt. Biten som fanns kvar gjorde vi slut på i afton till en shipyards longfellow winter ale. Inte heller det gick av för hackor.

  SvaraRadera