2016-03-07

Dugges Black Currant

Bild: Dugges.
Jag håller som bäst på att förbereda mina provningar till helgens Beer Expo, men det gick faktiskt att pressa in en recension i kväll i alla fall…

Det fick bli en öl i Dugges serie Nordic Sour där de smaksätter berliner weisse-öl med nordiska frukter och bär, den som jag tror är den senaste: Black Currant som jästs med ekologiska svarta vinbär. 4,5 %.

Färgen är varmt djupt vinröd (50 EBC), vätskan är klar. Det fingertjocka skummet är rosaaktigt och luftigt, det försvinner rätt fort iväg.

Doften är fruktig med toner av svarta vinbär. Det finns syrligt jordiga toner och körsbärssylt. Knäck i bakgrunden.

Smaken är syrlig-sur med tydliga toner av svarta vinbär, både färska och syltade. Toner av gröna druvor och godis med äppelsyra. Lätt till medelstor kropp. Citron/lime-juice i eftersmaken såväl som svarta vinbär, frukt-isglass, syrliga körsbär och hallon. Citronsyra och fruktgodis i slutet.

Kolsyran är mycket kraftig, de små bubblorna är långlivade. Vätskan är torr och sträv.

Den mest intensivt syrliga och fruktiga av ölen jag hittills druckit i serien. På gott och ont, det är väldigt mycket men det ger inte speciellt mycket rum för någonting mer: Som att dricka kolsyrad osötad svartvinbärssaft.

Betyg: 3,31. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan december 2015. Pris: 27:90 för 330 ml. Bäst före: 2016-02-03 (batch T650).  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar