2016-01-17

Ska Rudie Session IPA

Bild: Ska Brewing Co.
Kvällens recension avhandlar en session-IPA på 4,5 % från Colorado-bryggeriet Ska Brewing Co: Rudie Session IPA.

Det är intressant att Ska Brewing har så bra tillgänglighet på Systembolaget, när de just slutat distribuera öl till det betydligt närmre North Carolina. Om man ska tro legenderna så blev de sverigevänner när en viss öldistributörspersonlighet på en fest i USA visade hur man dansar skank på riktigt.

Den klara vätskan har färgen ljust guld (6 EBC), det två fingrar höga skummet är vitt och luftigt, och det sjunker ihop till ett tunt lock lämnandes en del rester på glaset.

Nya världens humle dominerar doften. Grapefrukt, citronjuice, limeskal. Aningar av mango och ananas. Lite deg, mogna tomater och gröna bananer i bakgrunden.

Smaken är besk och uppfriskande. Exotisk frukt (mango och ananas), grapefruktskal, besk apelsinjuice och en antydan till gummi. Mild ren sötma i bakgrunden. Medel till lätt kropp. Eftersmaken har mindre beska och frukt, i stället finns en välbalanserad mix av blommig citrusbeska och godissötma. Avslutningen har toner av exotisk frukt och vetemjöl.

En ren och mycket lättdrucken session-IPA. Inte alls lite vulgärt piska-din-mun-med-humlekottar som BrewDog Dead Pony Club, vilket gör den renare och mer balanserad. Men inte heller lika… Kul.

Betyg: 3,67. Tillgänglighet: Systembolagets ordinarie sortiment sedan december 2015. Pris: 22:90 för 355 ml. Bäst före: OCT 13 16. 

Passar prima till meze: Lip up fatty!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar