2016-01-24

Omnipollo Magic Numbers 3.5

Å ena sidan kändes det osannolikt. Å andra sidan var det väl bara en tidsfråga innan Omnipollo skulle skapa sin första folköl. Den kom för någon vecka sedan och visade sig vara en gose (saltsyrlig tysk veteölsstil) med ananas på 3,5 %: Magic Numbers 3.5. Den är bryggd hos De Proef.

Färgen är kallt ljusgul (4 EBC), vätskan är dimmig. Det två fingrar höga vita luftiga skummet skjunker ner utan att lämna några rester på glaset.

Doften är något sur med funkiga toner av läder och jäst. Syrliga fruktiga smaker av ananasjuice och gröna äpplen kompletteras av söta toner av aprikosgodis och persikoglass. Viss blommig humle i bakgrunden.

Smaken äs syrlig med salt-fruktiga toner av blandad exotisk frukt (papaya, ananas, persika). Mild ren beska i bakgrunden. Medelstor kropp. Eftersmaken är mjuk med torra toner av färsk ananas, jäsande deg och en långsamt växande sälta. Avslutningen är mild med salt fruktgodis.

Kolsyran är medelstark, de små bubblorna är långlivade. Vätskan är lätt men inte blaskig.

Massor av smak och elegans för en 3,5 %-öl. Jag vet inte om det är jästen eller vad det är, men något i den här ölen känns som att smaka på fantombryggarna Henoks och Karls själar.

Betyg: 4,02. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: 25:95 för 330 ml. Bäst före: 25/11/16.

Onsdag 16:00.
Söndag 11:15.

1 kommentar:

  1. Drack den igår. Rätt fantastiskt att de kan få så mkt smak i den. Drack även Mikkeller Drink'in Berliner som oxå var en mkt trevlig bekantskap. Kvar i kylen står To Øl Sundancer.

    SvaraRadera