2015-12-04

Caramel Cheesecake och dubbel


Idag fikade frugan på Espresso House. Hon tog med en av mina favorit-fikabröd hem: Caramel cheesekake.

Så det ska jag mumsa i mig nu. Men vad ska jag dricka till? Inte te, som jag brukar ta vid de få tillfällen jag fikar, utan öl. Såklart.

Men vilken?

Jag kollade runt bland det där internet. Och svaren pekade alla åt ett håll, även om det oftare handlade om choklad-cheesecake: Engelsk brown ale. Eller möjligen extra special bitter. Kanske en lättare engelsk strong ale. Huvudsaken var att det inte modern humle dominerade och att malten stod i fokus.

Dags att inventera förrådet. Gick sådär…

Det närmsta jag tyckte mig komma var en belgisk dubbel, Corsendonk Pater Dubbel (recension).Så hur blev det?

Okej, hyfsat. Den lilla sältan i kakan försvann helt i ölen, däremot förstärktes de lätt brända karamelltonerna en hel del, de övergick snarare i bränt kaffe. Beskan balanserade ut sötman, vilket resulterade i en lite… tråkigare… smakbalans.

Parningen blev varken hemsk eller häftig.

3 kommentarer:

  1. "Parningen blev varken hemsk eller häftig."
    Freudian slip of the day?

    SvaraRadera
  2. Testa nya Innis & Gunn.. Barley wine Expresso.. smakar mumma :)

    SvaraRadera