2015-12-26

Stockholm Beer 2015: På golvet II

Strömavbrott.
Jag fortsätter med genomgången från höstens Stockholm Beer-festival. Det är fortfarande första torsdagskvällen.

No-Li Crony var en humlefokuserad brown ale. Utjäst, humlig och sammanhållen. Bör ha varit i Great Brands-montern.

Där fanns också engelska Atom Campmille, en pale ale med kamomillsmak. Smakade som en syntetiskt smaksatt budgetlager. Nä.

Över till Mohawks lilla monter, där en pratglad Stefan Gustavsson var på plats liksom några specialbrygder. Citrus Wit var en witbier med citrusskal och brettjäst. Smakerna krockade rätt rejält, kanske var den för färsk?

Bredvid fanns Oceanbryggeriet som hade bryggt en omgång Dark Mild. Jag var lyrisk, Ron Pattinson var lyrisk.

En nyhet för hösten var Allas Lager, en omdöpt Lallas Lager (ljus lager på 5 %). Utjäst, lätt mjukt maltfokus och samtidigt väldigt mycket Ocean.


Pomegranate India Pale Ale var en del i serien International Collaborations från Coronado och S:t Eriks. Lagom besk med en del granatäpplesylt. Rätt torr. Inte så illa, faktiskt.

Bild: Galatea
Det sista jag noterade den här kvällen var att jag i quiz-terminalen i Guinness-montern fick 2/14 rätt. Och med det var det nog dags att ge upp antecknandet.

Senare tillägg: 
För första gången på många år hade jag 2015 valt att inte ta sista tåget hem efter torsdagen, utan tog två hotellnätter i Bromma. Så det blev en del öl även på fredagen. Fast mina anteckningar är rätt summariska därifrån:

Krönleins har även de tagit fram en serie öl som ska ge mer experimentellt och exklusivt intryck än de vanliga: St Annas. Dels kellerbieren St Annas Klosteröl, som känns väldigt mycket som den gamla (men ojämna favoriten) Källaröl. Speciellt för festivalen hade de bryggt en St Annas Bock på 6,5 % som var maltig och bocklik, men med lite svag kropp.

I Brutal Brewing-montern fanns en hel drös specialbryggder. Bäst gillade jag den nu fasta A Ship Of Hops IPA som jag tycker är den bästa AIPAn från ett svenskt storbryggeri.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar