2015-12-23

Åbro Bron India Pale Ale

Bild: Åbro.
Åbros serie ”hantverksbryggda öl med mycket smak” innehåller två öl, Pale Ale som jag recenserade igår (länk) och den starkare India Pale Ale som är en amerikansk IPA på 6,4 %.

Precis som PA-varianten är den bryggd hos Coppersmith's Brewery, och samma argument som jag skrev i den förra recensionen gäller här.

Den är bryggd på fem sorters malt; Pale Malt, Caraamber, Carapils, Melaoidin och vetemalt, och har torrhumlats med Cascade, Centennial och Columbus.

Tre fingrar högt beige skum som sjunker ner snabbt och lämnar en del rester på glaset. Den klara vätskan är bärnstensfärgad.

Doften domineras av gammal oxiderad humle som drar åt det engelska snarare än det amerikanska. Besk apelsin-succat och torkade beska örter.

Smaken startar som en oxiderad engelsk strong/old ale. Sirapslimpa. Trötta gamla damiga smaker Lätt smörkola. Medelstor kropp. Smörig eftersmak med beska örtiga toner och torkade blommor. Citronsyra i slutet.

Medelstor kolsyra med kortlivade små bubblor, mjuk vätska.

Gammal! Jag brukar inte vara lika känslig som många andra bloggare för mindre färsk humlig öl, men den här har passerat gränsen för länge sedan.

Betyg: 2,54. Tillgänglighet: Köpt på Horse & Hound (finns också i beställningssortimentet i helt flak). Pris: 89:00 för 330 ml. Bäst före: Ingen datummärkning på burken.

2 kommentarer:

  1. Hela marknadsföringen runt dessa öl är osedvanligt dum. Är en bro nära bryggeriet känt som tillhåll för fiskmänniskor, ubåtar och havsmonster? Jag hoppas att det är någon som driver med oss...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag tror att Åbro famlar efter något slags Craft-trovärdighet.

      Radera