2017-07-15

Tanker Sauna Session

Minns ni för en tid sedan att jag av misstag stoppat fel flaska i kylen? I så fall… rekommenderar jag att ni skaffar lite fler fritidsintressen.

I vilket fall: Rätt flaska hade varit den här: Sauna Session, en session-IPA från estländska Tanker bryggd med björklöv. 4,7 %.

En märklig detalj är att jag faktiskt druckit den här ölen under tiden mellan de här recensionerna: På Haket fanns nämligen den här som 3,5 % som en av kvällens flask-specialare. Undrar om den varianten kommer att dyka upp i livsmedelsaffärerna?

Färgen är ljust guld; vätskan aningen grumlig. Det fingertjocka vita luftiga skummet försvinner iväg utan att lämna speciellt mycket rester på glaset.

Doften är rätt så speciell med söta toner av trädsav, rabarber och omogna hallon. Blommiga toner i bakgrunden.

Trädsaven återkommer i smaken såväl som en rätt ren beska, godisartad sötma och lite parfym. Medelstor kropp. Eftersmaken är något syrlig med trädsav, kryddor (muskotnöt, timjan) och sakta växande mild beska. Björk-läsk och beska örter i slutet.

Kolsyran är medelstor, de medelstora bubblorna är långlivade och friska. Vätskan är medelmjuk.

En intressant tolkning med perfekt avvägning av grundölen och smaktillsatsen, den är både spännande och lättdrucken.

Betyg: 3,56. Tillgänglighet: Köpt på Silja Symphony. Pris: 3:50 € för 330 ml. Bäst före: 15 09 2017.

1 kommentar:

  1. 3.5:an säljs på Bottleshop, folkölsbutik på Kocksgatan och finns även på en del av de ICA-butikerna som grabbarna där börjat samarbeta med och sälja till. Just den folkisen är en personlig favorit och fick mig att ge mig ut i jakt på nyknoppade björklöv innan sommaren. Gav mig därefter i kast med att brygga en saison med bl.a. björklöven som jag blev riktigt nöjd med. Skulle precis googla fram var bryggeriet låg i samband med att jag höll på att knåpa ihop etiketter till björk-saisonen då jag snubblade över din recension så jag var tvungen att lämna en rad. Björk ger onekligen ett spännande tillskott i en f.ö. lättdrucken öl. I folkölen blir det ännu mer värdefullt med den lilla guldkanten..

    SvaraRadera