2017-07-18

Omnipollo/Evil Twin Old Fashioned Lemonade IPA

Ännu ett samarbete: Omnipollo och Evil Twin Brewing ger oss Old Fashioned Lemonade IPA. En AIPA med citron på 7 % som bryggts på Massachusetts-bryggeriet Dorchester Brewing Company.

När jag först hörde talas om den här ölen funderade jag på om den var inspirerad av drinken old fashioned. Men så efter ett tag insåg jag att den inte har någonting med citroner att göra. I stället handlar det om Henoks och Karls minnen av barndomens citron-lemonad.

Färgen är orange-gul, vätskan oklar. Det fingertjocka vita skummet försvinner iväg utan att lämna några rester efter sig.

Doften är besk-söt. Citronjuice, citronskal. Lite exotiska kryddor och färska beska örter.

Smaken är mjuk och söt som en läsk. Citronjuice, citronskal och söta kryddor (enbär, enekvistar, kryddnejlikor). Viss citrus-humle, väldigt lätt beska. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken påminner mycket om Fanta Citron med en skvätt gin. Avslutningen är söt med torra toner av citronskal och en aning enbär/gin.

Kolsyran är mild, de många små bubblorna är mjuka och långlivade. Vätskan är medelmjuk och lite kladdig.

En välgjord imitation av en citronläsk, som får en extra komplexitet av gin-tonerna. Ingen alkoholsmak alls, ingen klassisk IPA-humlighet, inte speciellt besk. Men ett spännande experiment är det. Skulle jag köpa den igen? Nja, speciellt inte till det här priset.

Betyg: 3,75. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 7 juli 2017 (lagerstatus). Pris: 49:90 för 355 ml. Bäst före: 01-10-2018 (batch 5).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar