2017-03-01

Omnipollo Lorelei

Det här skrevs under fettisdagens kväll. Inspirerad av Omnipollos Hatt-experimentet att servera en stark amerikanska porter med öl-slush, semmellock och florsocker: Soft semmel served…

Ölen som används till detta är Lorelei, som bryggts tillsammans med Siren och hembryggaren David Strachan hos Dugges. 10,5 %, och den innehåller såväl lönnsirap som rostad kokos.

Färgen är kolsvart, vätskan känns lite tjock när jag häller upp den. Det fingertjocka skummet är mörkt brunt och kompakt, och det sjunker snabbt ner utan att lämna några rester.

Doften är söt och fullproppad med rostad kokosnöt, mjölkchoklad, kokos, knäck och en lätt blommig beska.

Smaken är först besk-söt med en rätt stor ren beska, växande mjölkchokladbitar, kokos, kokosgodis. Ren alkohol. Medel till stor kropp. Eftersmaken är mindre söt med växande alkohol, kokos, chokladglass och knäck. Avslutningen är medelsöt med strävt kaffe och Tootsie Rolls.

Kolsyran är medelstark, de många mycket små bubblorna är kortlivade och friska. Vätskan är ganska tjock.

En öl som på samma gång innehåller oväntade smaker och är en väntad Omnipollo-öl. Det är inga större problem att tänka bort kokosen och i stället känna blåbären från Anagram. Välgjord och… ja, utsökt till en vaniljsemla!

Betyg: 4,22. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 20 januari 2017 (slutsåld). Pris: 69:40 för 330 ml. Bäst före: 15-11-2020 (extremt svårläst).


Och som inte det vore nog: Det här blev inlägg nummer 4 000 på Ofiltrerat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar