2015-10-03

Öppen ölprovning – Brunt och svart


Idag höll jag den första av mina provningar i höst hos De Klomp, temat var Brunt och svartoch tanken var att det skulle bli lite större öl för kallare dagar. Nu har det inte blivit så höstigt i luften, och jag har gjort rätt lite reklam för provningen. Trots det var det massor med gäster (drygt 40) som trängde in sig i den ommöblerade lokalen. Tack för det!
  1. Ocean Göteborgsporter är en klassiker som varit med på flera provningar. Med all rätt eftersom det här är en utmärkt klassisk engelsk porter. 
  2. Weihenstephaner Korbinian är en rätt så lätt dubbelbock med fina frukt- och mjölkchokladtoner. Och brun är den. 
  3. Coronado Stupid Stout 2014 togs fram för att vara en höstvinteröl, och är en robust lite chokladig stout med en behaglig beska. 
  4. Evil Twin Yin var också en amerikansk imperial stout, och kraftigare i allt: Malt, sötma, beska, brändhet, kropp. En mer klassiskt bredaxlad impsout.
  5. Beerbliotek Black Ale Chilli är en av de öl som göteborgarna bryggt oftast. Väldigt chokladig med en mycket lätt chiliton i slutet. God. Bobo påpekade att han tyckte den doftade gödsel. 
  6. Rodenbach Grand Cru är väl mer röd än svart-brun, men det blev med sin mäktiga frukt-syrlighet en bra avslutning på provningen. 
Handuppräckningen vanns (lite tveksamt) av Rodenbach.

Nästa provning blir 2015-10-10 15:00, då Bobo återkommer för ännu en unik Trådlös provning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar