2015-10-05

Dugges Stillwater Tropic Thunder

Så varför inte recensera en av de öl som var med på Dugges surölsproving på Stockholm Beer förra veckan (länk)?

Jo, så får det bli. Tropic Thunder är en syrlig öl på 4,5 % som bryggts tillsammans med Stillwater Artisnal (eller, tja). Den har syrats med lactobaciller och smaksatts med mango, passionsfrukt och persikor.

Färgen på den aningen disiga vätskan är kallt guld-gul (7 EBC), det låga vita skummet försvinner iväg snabbt.

Doften är söt-syrlig och mycket fruktig. Exotiska intensiva toner av aprikos. persika, ananas, mango (i massor) och sträv passionsfrukt. Färsk gurka och mineraler i bakgrunden.

Smaken är rätt så sött tjock i början med söt-syrliga toner av aprikos, ananas, passionsfrukt, mango och stjärnfrukt. Sötman dämpas och lämnar rum åt syrlig friskhet. Medelstor kropp. Eftersmaken är mer… omogen med sträva toner av mango och passionsfrukt. En snabbt passerande sträv-mjölig smak dessutom. Det långa slutet är något sött med tydliga toner av passionsfrukt.

Kolsyran är lätt, trots det är de stora bubblorna vassa och friska. Vätskan är något tjock (som en fruktjuice) och ganska sträv.

Massor av exotisk frukt i den här lite starkare och tjockare berliner weissen/amerikanska vildölen.

Betyg: 3,47. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 18 september 2015 (lagerstatus). Pris: 32:70 för 330 ml. Bäst före: 2017-08-14 (batch T538).

2 kommentarer:

  1. Jag tänkte att det var läge att påpeka att du nästan alltid använder grundsmaker när du beskriver doften på en öl. Grundsmaker doftar ingenting.
    Försök istället att koppla doften till saker som doftar. I det här fallet exempelvis persika som i sig kan smaka både syrligt och sött.

    SvaraRadera