2015-10-25

Mikkeller Wit Fit

En öl från den handfull jag köpte på Kihoskh i Köpenhamn: Mikkellers tolkning av witbier, en imperial amerikansk sådan med kryddor, 6,2 % alkohol. Wit Fit är fysiskt brygd av Sly Fox Brewing i PA, USA.

När jag skulle recensera den här insåg jag att jag inte recenserat någon öl med papper och penna på ett bra tag, så nu gjorde jag det. Tycker det blir ett annat flyt och mer fokus när jag gör så. Om det märks på den färdiga recensionen? Mer tveksamt.

Vätskan är grumlig, det flyter omkring lite vita flagor i den. Färgen är guld; det stora höga vita skummet är luftigt och hållbart. Lite rester blir kvar av det på glaset.

Doften är vetesyrlig och kryddig. Citrusskal och lite korianderblad. Friskt blommig sötma. Kanske lite för tung.

Fenoliskt parfymerad smak, i alla fall i början som samsas med en tydlig och ren beska. Lite örtkryddor och sötma som drar åt för koncentrerad saft. Apelsinskal och fruktskum. Medel till lätt kropp. Växande beska i eftersmaken liksom vetesyrlighet och apelsinsuckat. Beska citrustoner i slutet.

Frisk kolsyra… Medelstora långlivade bubblor och en medelmjuk vätska.

En sötare, beskare och saftig witbier. Inte alls dum, men jag föredrar nog de belgiska varianterna.

Jag noterar nu att burken varken har datummärkning  (undersidan har bara sifferserierna 2734562205 07151) eller dansk pantmärkning, jag gissar att det är någon slags direktimport.

Betyg: 3,48. Tillgänglighet: Köpt i Danmark. Pris: 34:00 DKR för 355 ml. Bäst före: -

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar