2014-11-27

Tävlings-blindprovning med jobbet

Vi har lunch-till-lunch-konferens med gruppen på jobbet. En väldigt långdragen tävling var kvällsaktiviteten. Quiz blandat med ”utmaningar”. En av dem verkar ha varit specialutformad för mig. Vilket väl var roligt på sitt sätt.

Blind provning och identifiering av öl. De trodde väl att jag skulle ta alla, men de insåg nog inte hur svårt det hela skulle vara. Inte blev det bättre av att ölen var rumstempererad och dracks ur stora plastglas. Och att vi hade ögonbindel. Till vissa öl hörde kryptiska ledtrådar, som att en öl är en favorit för en annan medarbetare eller att etiketten var blå.

Och så här gick det…
Min gissning - rätt öl:
 • Newcastle Brown - Chimay Blå 2014
 • Åbro Original - Carlsberg Export
 • Carlsberg Hof  - Corona
 • Newcastle Brown - Guinness Draught
 • S:t Eriks APA - Falcon Amber 
 0 rätt alltså. Vilket var helt i linje med mina förväntningar.  Mina två medtävlande tog var sin poäng. ”Du kan för många sorter” tyckte arrangörerna. Och kanske är det så.

Roligt inslag i kvällen i vilket fall.

Vem som vann tävlingen i stort? Tja, det kändes inte så viktigt. 

2 kommentarer:

 1. Kul! Aningen förvånad över gissningen på Newcastle på Chimay Blå men absolut förväntat resultat. Blindprovning är kul men.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är det som förvånade mig mest, jag hittade inga jästtoner alls i den!

   Radera