2014-11-13

Krog: Malt och humle

Bild: Malt och humle.
För drygt två veckor sedan öppnade Linköping nyaste ölkrog: Malt och humle. Jag tänkte att det började bli dags att gå dit och prova stället, nu när de värsta öppingsskavankerna förhoppningsvis gått över.

Hunger fanns, så vi började att titta på den koncisa matsedeln:


Utöver det fanns det två tillfälliga rätter, långkokt gryta på högrev samt en stekt köttbit som jag inte la på minnet.

Krogen ligger i ett tegelvalv under Stora Hotellet, parallellt med Borgmästargatan och består av ett långsmalt rum. Innerst ligger restaurangdelen som var fullbokad, närmre dörren finns baren med höga och låga bord, väggfast soffa och stolar utan ryggstöd. Vi satte oss vid ett lågt minimalt bord, jag gick till baren och beställde en kikärtsburgare och en korv. Till det ett par av session-IPAn Nya Carnegiebryggeriet J.A.C.K. (79:00 för 300 ml). Skissbetyg 3.

Portionen med salsiccia var i minsta laget (speciellt för 199 kr), allt var gott men såväl korv som surkål badade i fett. Surkålen smakade för övrigt bara olja, men vissa kanske tycker om det så? Vego-burgaren var lite torr och hamburgerdressingen skar sig lite med rätten i övrigt, haloumnin var nästan bränd. I övrigt var frugan mycket nöjd med rätten. Gastropub ska det här vara, men det kändes i både smaker och upplägg att det här egentligen var från en hotellrestaurang: Snyggt och kantlöst.


Lokalen är som sagt ett långsmalt valv, och enbart byggt i hårda material. Det, tillsammans med den sorliga bakgrundsmusiken, gjorde att ljudnivån blev väldigt hög trots den tidiga timmen. Det där får de nog fundera på…

Ölen kom från Carlsberg Sverige, Wicked Wine, Galatea och Brill (vad jag kunde se i alla fall). Efter maten tog vi varsin Summer Wine Barista, en kaffestout på 4,9 %. Och den var väl god. Men tyvärr (för den) var den väldigt lik Dark Star Espresso Stout som är helt fantastisk. Skissbetyg: 3,5.

Notan gick på 690 kr.

Personalen gav ett lite stressat intryck, men det går nog över med tiden. Jag känner spontant inte att jag kommer att bli stamgäst hos Malt och humle. Den öppna planlösningen gjorde att det hela tiden blir spring och jag kände mig lite uttittad. Lite för mycket ljud, lite för lite… Personlighet. Och, som jag och frugan funderade på under cykelturen hem: Det kändes lite kalt, det saknade något slags… gemyt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar