2010-02-16

Ytterligare en ölkrog på gång i Linköping?

I går kväll fick jag ett småkryptiskt mail från en avlägset bekant.

Efter lite funderade och surfning (främst på allabolag.se) så tror jag att jag lyckades knäcka ut vad han ville ha sagt:

Under förra året bildades bolaget The Horse and Hound AB, bolaget gjordes aktivt vid årsskiftet. Ägare till firman är samma som till Bull & Bear i Stockholm, The Black Lion Inn i Norrköping och Åbro Bryggeri i Vimmerby.

Besöksadressen är Storgatan 39 i Linköping, alltså den adress där tidigare leksaksaffären Lilla Huset och sängbutiken Duxiana legat, men som nu står tomt.

Att det skulle bli något slags krog av det här slaget har det snackats om i branschen sedan i somras, men det har tydligen inte varit lätt att hitta rätt lokal.

Mer än så vet jag inte. Och för att citera en annan bekant: Den här ölkrogssituationen hade man inte räknat med när man satt på Överste Mörner en dag 2003.

Senare tillägg: Det sägs att stället ska öppna i november.

Ännu senare tillägg: Öppningsdatum är nu satt till 22 januari 2011.

7 kommentarer:

 1. Som min kompis Johan sade redan i början på 00-talet: "Marknaden har inte rätt, det finns plats för minst 2 kvalitetspubar i Linköping".
  Ett frågetecken bara: en eventuell uteservering kan bara läggas på Apotekaregatan mitt emot Hamlets. Hur kul blir det?

  SvaraRadera
 2. @Mats B: För det finns inte möjlighet att nyttja innergården bakom, eller? Om så vore fallet så skulle den kunna bli riktigt bra!

  Hursomhelst mycket glädjande nyheter. Denna sakta växande "kedja" går i mitt tycke från klarhet till klarhet!

  SvaraRadera
 3. @Samuel F: Tänkte inte på det...
  En skuggig asfalterad innergård är väl inte den optimala platsen för en uteservering, men alternativet. uff.
  F.ö. ser även jag fram mot att systerpub till Black Lion öppnar i Lkpg

  SvaraRadera
 4. @Mats B: Asfalterad? Om jag inte helt missminner mig så är gården bakom med tillhörande gränd en av de äldst bevarade delarna av centrala Linköping, där åtminstone den senare har genuin kullerstensbeläggning och där man hade medeltida marknad då staden firade 700 år... Jag kan ha fel dock. Påminner mig förresten lite om Restaurang Knäppingens uteservering i Norrköping, om än i mindre format.

  Vad gäller eventuellt grannskap med Hamlets uteservering så ser jag personligen inte det som något problem, även om publiken säkerligen kommer att skilja sig åt mellan de båda pubarna... Folk som folk liksom! :-)

  SvaraRadera
 5. Det blir en till Åbro-pub i Stockholm oxå, som det ser ut: The Queens Head, Drottninggatan 108. Men när vet man inte, ryktet säger "inom kort".

  SvaraRadera
 6. @Samuel F: Den del av innergården som är närmast domkyrkan är definitivt medeltida. Delen närmast Storgatan är för tillfället belamrad med parkerade bilar och någon decimeter snö ..

  Folk som folk .. Jag rekommenderar ett besök på Hamlet en fredagkväll.

  SvaraRadera
 7. @Mats B: Har inte varit uppdaterad sedan mitten i februari och har därför inte skrivit någon replik och när jag nu gör det så kommer den väl knappast att bli läst, men men...

  Vad gäller innergården så stämmer det säkert det du skriver (bortsett från att snön nu torde vara borta). Utan parkeringsplatser tror jag dock ändå att det hade gått att göra något bra av den, men det lär jag aldrig få svar på...

  Jag har varit på Hamlet ett antal gånger, även om det nu är flera år sedan och jag vet att deras publik förmodligen kommer att vara långt mer stökig än den som kan tänkas besöka den nyöppnade puben. Att jag ändå skrev som jag gjorde berodde dock på att jag detta till trots inte ser några problem att vistas i samma del av stan. Jag tycker personligen (med risk för att låta präktig) att samhället är på tok för segregerat. Alla är vi människor om än väldigt olika... Folk som folk liksom. :-)

  Det var min något otydliga poäng.

  SvaraRadera