2010-02-12

Notiser XXII


Om en halvtimme (fredag 2010-02-12 21:00) börjar Bishops Arms Örebro att servera självrunnen Extra Närke från Närke Kulturbryggeri. Premiär!

= = =

Jag har flera gånger under 2009 klagat över att det varit så tyst kring Jämtlands Bryggeri. Trots det ökade de under året volymen från 560.000 liter till 620.000 liter. Bra jobbat! Just nu brygger de sin (numera klassiska) Påsköl.

= = =

Mer påsköl: Sigtuna Brygghus lanserar i år två nya sorter. Beer Sweden har redan provsmakat! I en intervju förklarar bryggaren Mattias att målet är att få kapacitet nog för 1.000.000 liter om året. Imponerande, potentialen finns i alla fall.

= = =

Ännu en ölrelaterad festival är på gång i Sverige, den här gången med en lite annorlunda twist: "Östersund Maltfestival" är ett samarbete mellan sex av ortens krogar. Den hålls lördagen den 20 februari 12-17.

= = =

Leo Beer, "Thailands största öl" kommer till beställningssortimentet 1 april. Såväl 33 cl som 66 cl profilglas lanseras. Man kan väl tänka sig att Singha får lite konkurrens på de asiatiska krogarna. Eller, konkurrens... De bryggs av samma företag.

= = =

Beerwell har varit på besök hos Dugges och observerat träfat där det ska lagras porter. Kan bli intressant!

6 kommentarer:

 1. Inget om världens nu näst bästa ölbutikk fyller 5 år och säljer sinnesjuka öl från USA idag?

  Skål!

  SvaraRadera
 2. @Niggze: Näpp, man kan inte få med allt.

  SvaraRadera
 3. Vad menas med självrunnen?

  SvaraRadera
 4. @Tomas K: Det är ungefär lagerns motsvarighet till real ale: Man slår in en tapp i fatet och häller upp utan hjälp av drivgas eller övertryck.

  SvaraRadera