2017-09-03

Sofiero Wolf Warning Double Brew Lager

Svågern har också rest till England i sommar, och även då generöst tagit med ett par öl till mig. Han hade helt enkelt gått in i en livsmedelsbutik och plockat med sig några burkar som han inte kände igen.

Det gjorde inte jag heller, så jag blev inte så lite förvånad när den här burken visade sig komma från Sverige. Det är Kopparbergs Bryggeri som säljer några öl där under varumärket Sofiero.

Och det slutar inte där: Wolf Warning Double Brew Lager är en öl på 5,3 % som tagits fram genom att brygga en lätt ljus lager och en mörkare ale som sedan lagrats tillsammans. Det kan låta lite lätt bekant, och det beror i så fall på att de säljer samma öl i Sverige under namnet Zeunerts Höga Kusten. Den recenserade jag här 2012 och gav då 3,06 i betyg.

Men jag ska nu ge den en ny chans under ett nytt namn.

Färgen är guld, vätskan klar. Det tre fingrar höga skummet är kompakt och varmvitt, och det sjunker ner långsamt lämnandes en del rester efter sig.

Doften är sött maltig med toner av katrinplommon och torkade äppelringar. Aningar av knäck och kalk.

Smaken är mjukt maltig med toner av fullkorns-toast och lite torkade frukter. Passerande ren beska. Stor kropp. Knäck i eftersmaken liksom en del kakdeg, katrinplommon och rågbröd. Det mjuka slutet är maltigt med utmärkt balans mellan sötma och beska.

Kolsyran är kraftig, de medelstora bubblorna är friska och långlivade. Vätskan är mjuk.

En mycket mjuk och behaglig brygd, betydligt trevligare än vad jag mindes.

Betyg: 3,84. Tillgänglighet: Köpt i England. Pris: Gåva, 330 ml burk. Bäst före: 18MAY2018 (brygd: 19MAY2017).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar