2017-09-06

BrewDog Pump Action Poet

Om man ska arbeta in en grafisk profil riktigt hårt så är det viktigt att då och då helt bryta med den. Jag tror att teorin är något i stil med att få konsumenterna att rycka till och tänka ”så här brukar det inte se ut” för att sedan få dem att tänka en gång till på hur det brukar se ut.

Kanske, kanske är det därför Pump Action Poet från BrewDog mest ser ut som reklam för en actionfilm från 1987 (en rätt snygg sådan dessutom). Innehållet i burken är en amerikansk IPA som bryggts med persika och aprikos. 7,5 %.

Färgen är guld, vätskan i stort sett klar. Det två fingrar höga skummet är kompakt och mjukt, det sjunker ner till ett tunt lock lämnandes lite rester på glaset.

Doften är torr med en del fruktgodis, aprikosmarmelad, läder och tung alkohol.

Smaken startar sött med lätta toner av tropisk frukt: Apelsinskal, aprikos, banan och mogna plommon. Växande ren värmande alkohol. Det finns en tung kemisk beska i bakgrunden – lite citronsyra. Medel till stor kropp. Eftersmaken är mindre fruktig med en något starkare kemisk beska, vetedeg-sötma och gammaldags fruktkarameller. Avslutningen är rätt så mjuk med söta exotiska frukter.

Kolsyran är medelstark, de små bubblorna är friska. Vätskan är tjock och lite kladdig.

Det är något med beskan, som i så många andra BrewDog-öl, som inte får den här ölen att lyfta. Den är inte heller tillräckligt tydlig i fruktigheten. Kvar blir en öl som mest är söt och övertung.

Betyg: 3. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 4 augusti 2017 (lagerstatus). Pris: 29:90 för 330 ml. Bäst före: 18/05/18 (batch 170412, burktext LUNATIC LAUREATE)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar