2017-09-29

Brewfist Terminal Pale Ale

Får några veckor sedan startade den Stockholmsbaserade folkölsbutiken Bottle Shop (vis deras distributörsbolag Original Brands) och ICA ett samarbete där alla butiker erbjuds ett noggrant urval av fem 3,5 %-öl.

Jag har köpt dem alla, och fann en oväntad blandning både i geografi och stilar.

Först ut av dem blir en amerikansk pale ale från Italien: Terminal Pale Ale som bryggs av Brewfist (lokalt ligger den på på 3,7 %).

Färgen är ljust guld, vätskan nästan klar. Det två fingrar höga skummet är vitt, och det sjunker snabbt ner till ett tunt lock utan att lämna några rester.

Doften är frisk med en del söt apelsinjuice. Amerikansk humle – grapefrukt och apelsinskal. Aningar av gummi och kryddiga fenoler.

Smaken är ganska besk med växande ren sötma. Passerande citrusfrukter och en aning långfranska. Lätt till medelstor kropp. Eftersmaken är sötare med apelsinjuice och lite mango. Långsamt växande beska med lite sträva citrusskal. Avslutningen är besk-söt med antydan till alkohol.

Kolsyran är medelstark, de många små bubblorna är medelstora, friska och långlivade. Vätskan är medelmjuk.

Inte illa. Dugligt APA-balanserad, men med väl lätt kropp.

Betyg: 3,25. Tillgänglighet: ICA. Pris: 24:90 för 330 ml (köpt på Maxi ICA Stormarknad Linköping). Bäst före: 30.09.18 (batch L17342).

2 kommentarer:

  1. Hur går man från 3.7 till 3.5 % ABV, späder med vatten eller?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väl det man gör, men man kan göra det i olika steg i bryggprocessen.

      Radera