2017-09-11

Innis & Gunn Session IPA

Session IPA är det senaste släppet från skotska fantombryggeriet Innis & Gunn. Det är en session-IPA på 4,6 %.

Färgen är gul, vätskan klar. Det två fingrar höga skummet är kompakt och vitt, och det sjunker sakta ner till ett tjockt lock lämnandes lite rester på glaset.

Doften är… lite fruktig med vissa citrus-inslag. Tung sötma, lite metall och antydan till smör/margarin.

Smaken startar relativt rent med massor av söt malt, träig/blommig engelsk humle, passerande smörkola och en sakta växande beska. Lätt till medelstor kropp. Återkommande sötma i eftersmaken såväl som en metallisk ganska lätt beska och lite högre alkoholer. Avslutningen är närmast översöt med deg, metall och lite billig smörkola.

Kolsyran är medel till lätt; de små bubblorna friska. Ölen blir oväntat snabbt avslagen i glaset. Vätskan är medelmjuk.

Innis & Gunn verkar ha funnit sin kundkrets väl i Sverige, jag stöter själv då och då på öldrickare som lovordar deras öl och förklarar att de både känns lyxiga och jättegoda. Själv har jag väldigt svårt för dem och dess förkärlek för smöriga söta smaker. Den här hade väldigt måttliga sådana, å andra sidan märktes knappt de ingående humlesorterna Super Styrian, Cascade, Magnum och Admiral av alls. Det blev mest som en obalanserad stor stark.

Betyg: 2,68. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan oktober 2017. Pris: 15:90 för 330 ml. Bäst före: Slutet av MAY 18.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar