2017-09-08

Brekeriet Fruit Salad

Fredag och storflaska. Blev det. Normalt köper jag inte flaskor större än halvlitern längre, men när det kommer från Brekeriet och heter Fruit Salad  så… Köper man den. Det är en berliner weisse på 5,7 % som bryggts med ananas, persika och passionsfrukt.

Färgen är orange-gul, vätskan nästan klar. Det vita två finger höga skummet försvinner snabbt utan att lämna några rester.

Doften är sur-syrlig med mineraler. Torkade bananer, aprikoser och mogna röda äpplen. Den påminner mig på ett märkligt sätt om en frukt-müsli som jag minns från min barndom… Den med en tecknad bild på en liten flicka i klänning och solhatt på kartongen. Någon som förstår vad jag menar?

Smaken är syrlig med snabbt växande sötma. Passerade lätta exotiska frukter, mest mogen banan och så lite äpplen. Medelstor kropp. Eftersmaken har viss alkohol, syrlig passionsfrukt och müsli-frukt-bars. Avslutningen är söt med banangodis och smörkakor.

Kolsyran är medelstark, de få medelstora bubblorna är kortlivade. Vätskan är något lätt och sträv.

Jag hade förväntat mig mycket mer och tydligare fruktsmaker i den här. Alkoholen och kroppen kändes snarare som en folköl. Någonstans mellan ”mdelmåttig” och ”bra”, så…

Betyg: 3,57. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 4 augusti 2017 (lagerstatus). Pris: 84:00 för 750 ml. Bäst före: 2022-06-14 (#80, flaskad JUN 2017).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar