2017-09-18

McGargles Granny Mary's Red Ale

Och så tar vi en öl som jag inte vet speciellt mycket om, mer än att den finns i fasta sortimentet. Och att jag helt missat att fotografera den vilket irriterar mig.

Granny Mary's Red Ale är en irländsk red ale (4,4 %) från Irland, bryggd av McGargles, som verkar vara ett varumärke för Rye River Brewing.

Det två fingrar höga skummet är ljusbrunt, och det sjunker ner till ett tjockt lock lämnandes lite rester på glaset. Vätskan är klar och brunröd.

Doften är söt och maltig med toner av knäck och kola. Viss fruktig beska. Röda bär och rågbröd. Aningar av plast i bakgrunden.

Smaken startar torrt och beskt, men det mildras snabbt av en växande maltig sötma, röda bär och mogna äpplen. Lätt till medelstor kropp. Hö, hallon, sirapslimpa och katrinplommon i eftersmaken. Avslutningen är medelsöt med röda bär, tydlig knäck och torkade äppelringar.

Kolsyran är mild till medelstor, bubblorna små och kortlivade. Vätskan är små och kortlivade. Vätskan är medelmjuk och lite sträv.

Rena tydliga balanserade smaker, men den saknar det där lilla extra. Så allt är väl som det ska vara.

Betyg: 3,12. Tillgänglighet: Systembolagets fasta sortiment sedan mars 2017. Pris: 18:10 för 330 ml. Bäst före: UTGANGEN AV JUN 18.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar