2016-11-08

Dugges/Sesma The Wild Wild Yeast

Bild: Dugges.
Helgen tillbringades i Göteborg, i första hand för att besöka All In Beer Fest. Men lite krog hanns också med, och vi började med The Rover. En ost- och charkplanka togs in, och till det en öl från Landvetter…

Dugges har bryggt en syrlig saison med lingon tillsammans med spanska Sesma Brewing: The Wild Wild Yeast. 4,5 %.

Vätskan är något grumlig, färgen är orange-bärnsten. Det låga varmvita skummet sjunker ner till en ring.

Doften är söt med mogna mandariner, honung, syrliga bär och mineraltoner.

Smaken inleds med en tydlig fenolisk bismak av plast. Den försvinner långsamt iväg och ger plats åt en viss syrlighet och en rejäl mjuk sötma. Mineraler och mandariner. Medelstor kropp. Syrlig eftersmak med äppelgodis. Kort slut med syrlig äppeljuice och äppelsyra.

Medelstor kolsyra, många medelstora långlivade bubblor. Vätskan är något kladdig.

Jag saknade lite av den tydlighet som de syrliga Dugges-fruktölen brukar ha. Och stördes en hel del av den inledande plastigheten.

Senare tillägg från Dugges:
Den är jäst till 100% med Kluyveromyces. Det är Sesma Brewing som lyckats kultivera en stam från de vingårdar som ligger runt Sesma i Spanien.

Det är jästen som ger syran, inget annat.



Betyg: 3,03. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 79:00 för 300 ml.

Tilltugget.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar