2007-09-01

Tre Tuborg


Idag fick jag hem mina burkar (beställde verkligen jag det?) Tuborg Grøn, så det var bara att köra igång med en utmanande trippelparallellprovning! Lite noteringar:

Hvid Tuborg

På innehållsförteckningen står det "aroma". Och den smakar... sött och kryddigt. Lite som gammaldags fruktkarameller. Som om någon tagit en witbier och bytt ut veteölen mot pilsner. Inte dum, men lite väl konstgjord. Betyg 3,75.

Blå Tuborg

Har en kryddning liknande Hvid, men saknar den intressanta beskan och komplexiteten. Jag hade väntat mig mer malt med tanke på bärnstensfärgen (som verkar komma från sockerkulör). Inte bra. Betyg 2,35.

Grøn Tuborg

I jämförelse med de andra en ganska anonym öl. Dess stora fördel jämfört med Carlsberg Hof är dock att den inte är lika söt. Och det gillar jag. Betyg 2,95.

Soundtrack: (jag har fått igång iTunes igen!) Kid Frost "La Raza" (1990), Bengt Hallberg Trio "Little man you've had a busy day" (1957), Skid Row "18 & Life" (1989), Ola Magnell "Molande Blues" (1977), Radiohead "Street Spirit (Fade Out)" (1995), the Four Tops "It's The Same Old Song" (1965)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar