2007-09-21

Ibland blir man lite trött

Av en slump (sen morgon innan jag kommer igång helt efter förkylningen) tittade jag för en dryg timme sedan på TV4:s Nyhetsmorgon. Vinkännaren Bengt Frithiofsson och programledaren Steffo Törnqvist berättade att Öl och Whiskeymässan nu kört igång och att man räknar med 25.000 besökare.

Man hade från mässan tagit med två exempel. Samuel Adams Utopias och Glenfiddish 1937, alltså det mest extrema man kunde hitta.

Ölet hälldes upp i mässans provningsglas (i år tydligen åter av guinness-typ), och kommenterades (fritt från minnet): "Ja ölen går mer och mer åt det extrema" "Ja, men öl ska ju smaka öl" Så hällde de i sig varsin klunk. "Hörrö, det här var inget gott" "Näe" "Jag ger inget betyg till den här för det finns bara 30 flaskor i Sverige" "Fast det lär väl gå åt, det är väl alltid några galningar som vill ha". Och så flinade de lite förstrött.

Så gick de vidare och drack whiskeyn. Den ansågs god men inte prisvärd.


Jag kände mig mest irriterad.

3 kommentarer:

 1. "God men inte prisvärd" är även en mycket träffande beskrivning av Samuel Adams Utopia.

  SvaraRadera
 2. Jag har inte druckit den; jag har hadt annat att spendera mina pengar på.

  SvaraRadera
 3. Rejäl prisökning oxå, sist den fanns på SB kostade den ca 960:- hamnar priset på 1200:-
  ...men den är synnerligen god...

  SvaraRadera