2007-09-15

Några tankar efter Londonveckan

Jag förundrade mina kurskollegor. Bara att jag jag var ölintreserad verkade lite suspekt, och att jag var beredd att ta tunnelbanan i trekvart för att hitta en bra ölbutik verkade mötas med än större skepsis.

"Men vilken sorts öl ska du köpa som inte finns på Tesco Express eller Sainsbury Metro?" frågade de mig. "Tja, Brittisk öl" svarade jag. "Aha, som Carlsberg, Heineken eller Stella, alltså" replikerade de med aningar av ironi.

Man kan faktiskt tröttna på bitter från cask.

Ölbutikerna jag tipsades om via olika forum hade usla eller obegripliga öppettider.

Pubkedjan Wetherspoon förtjänar all respekt: Bra öl (serverat och hanterat på bästa vis) och mat till bra priser och en miljö som passar såväl barnfamiljer som rugbyfans och tanter i hatt och handskar. I mitt fall var det instansen The Penderel's Oak i Holborn.

Rökförbudet och de fria öppettiderna är troligen de största förbättringarna för pubarna i England som skett sedan tiotalet. Och det är inte bara jag som tycker det, enligt en rapport från CAMRA som citerades i radionyheterna har inte pubbesökarna (i allmänhet, inte bara CAMRA-medlemmar) trivts så bra sedan enkäterna började i sjuttiotalets början (som annars räknas som en guldålder).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar