2007-09-26

Nøgne Ø en masse på Systembolaget

Av ren rutin kollade jag om det fanns några nyheter i beställningssortimentet för oktober. Med lite tur kanske den här länken fungerar: Länk.

Och det gjorde det. Inte mindre än åtta sorter från det utmärkta norska kompromisslösa bryggeriet Nøgne Ø: Imperial Brown Ale, India Pale Ale, Imperial Stout, #100, Bitter, Pale Ale, Porter, Saison och Wit. Eftersom jag inte orkar länka till varje öl får ni BA-bryggerilistan i stället.

Och det är anledning att jubla och springa till sitt närmsta Systembolag. Om det inte varit för att man måste köpa ölen lådvis. 12 flaskor à 50 cl, som inte bara är mycket öl (det här är inga grejer man sveper på en gång) utan även en kostnad på mellan 474:- och 717:-. Allt som allt en rejäl tröskel för dessa finfina öl.

Men det fanns också annat där värt att i alla fall symboliskt uppmärksamma: De två första ölsorterna från det nystartade Sandbacka Bryggeri; en Red Ale och en Brown Ale. Tyvärr bara på 30 l fat (än så länge?).

5 kommentarer:

 1. Det er derfor man har ölvenner! Gå sammen tre-fire stykker og del på det. Det gjorde vi da Imperial Sout og Imperial Brown Ale kom på bestillingslisten på Vinmonopolet. Jeg har aldri sett en slik forventning i øynene hos voksne menn som da vi møttes for å hente fangsten!

  SvaraRadera
 2. Jo... Jag har så sent som häromdagen lovat att ta ett par flaskor ur en låda Slottskällans Kloster. Mest för den goda sakens skull, så intressant är inte det ölet.

  Och när jag tänker efter så delade jag en låda Timmermans Gueuze Caveau med några vänner för några år sedan. Detta eftersom det var första gången man kunde köpa hem Guezue alls här.

  SvaraRadera
 3. Jag insåg plötsligt att jag hade en Imperial Brown Ale stående i kylskåpet så jag drack den idag och jag tyckte den var god. Fick flaskan av en av Knut Alberts ölvänner. Världen är liten eller nåt.

  SvaraRadera
 4. Det finns platser där volymkravet är endast 1 dl!
  På SMÖF:S webbsida www.smof.barkemalte.se kan följnde läsas: " Gästrikland och Sandviken har fått ett eget bryggeri; Sandbacka Bryggeri www.sandbackabryggeri.se och http://sv.wikipedia.org/wiki/Sandbacka_Bryggeri .

  Till SMÖF kommer grabbarna med tre fat, Sandbacka Red Ale, Sandbacka Brown Ale och Sandbacka Porter. Portern ligger och mognar fortfarande. Mums!

  SvaraRadera