2018-07-31

Brutal Brewing A Ship Full of IPA 0,0%

Bild: Brutal Brewing
Jaaa… det har varit varmt. Och till skillnad mot många andra går min ölkonsumtion ner när detta händer, jag vet med mig att jag kommer att dricka för att släcka törsten, jag kommer att dricka ölen för fort och det hela slutar med att jag blir trött och lätt illamående.

Så det är väl helt på sin plats att recensera en alkoholfri öl i kväll: A Ship Full of IPA 0,0% från Spendrups varumärke Brutal Brewing.

Det är en IPA på 0 % bryggd med Pilsner, mörk karamellmalt, Cara aroma och Chrystalmalt, samt humlesorterna Magnum, Amarillo, Citra, Cascade, Ella och Galaxy.

Färgen är ljust brun, vätskan helt klar. Det två fingrar höga skummet är varmvitt och kompakt, och det sjunker långsamt ner till ett tunt lock utan att lämna några rester på glaset.

Doften är tydligt söt och vörtig, massor av knäck-kola, lite torkad frukt och beska örter.

Smaken är mindre söt än väntat, men den är väldigt vörtig. Knäck, smörkola, ljus sirap, Tootsie Roll-godis och mogna plommon. Medelstor kropp. Eftersmaken är märkligt kemisk med kolaarom, oljefärg, 5-56 universalolja och torkade mogna frukter. Samt en märklig långsamt växande beska. Avslutningen är medelsöt med toner av textilplåster och beska örter.

Kolsyran är medelstark, de få medelstora bubblorna långlivade. Vätskan är kladdig.

Vad är det här, kom jag att fundera, kolsyrad torrhumlad vört med kemikalier? Nej, jag tyckte inte alls om den här ölen, och skulle alla gånger välja en flaska Vichy-vatten framför den här.

Betyg: 2,46. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln (denna flaska köptes på Maxi ICA Stormarknad Linköping) Pris: 12:90 för 330 ml. Bäst före: 24. 04. 2019

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar