2018-07-05

En fredag i Göteborg

I helgen var alltså jag och frugan i Göteborg. Senare insåg jag att slumpen gjort att det var exakt 1 år efter att vi förra gången var i staden, lite intressant kanske.


Efter hotellincheckningen begav vi oss till Omnipollos, den andra krogen i Omnipollo-imperiet som öppnade tidigare i år. Vi var på plats strax efter 20 en fredagskväll i slutet av juni, och möttes av en krog som närmast kan betecknas som ödslig.


Jag beställde in en West Coast Reuben Sandwich som var mycket god. Till den rekommenderade bartendern en Omnipollo Andreas NEIPA som var mjuk och försiktig. Så pass att jag tyckte att den blev mesigt karaktärslös. 

Till skillnad mot Stockholmskrogens pizzor är Omnipollos specialiserade på skaldjur och fisk (min stora smörgås var en av två rätter med kött), och frugan valde deras fish & chips som var god och vällagad. Till det fick hon en Omnipollo Perikles Robust Pilsner som nu känns bättre än tidigare batcher.


Jag frågade efter en mer klassiskt besk öl och fick in ett glas av deras APA Omnipollo Mackaper som helt klart var mer i min smak.

Vi chansade sedan på Omniopllo Marshmallow Fruity Pebble Breakfast Smoothie IPA. Jag har blivit allt mer skeptisk mot fantombryggeriets godisöl-experiment, men den här var faktiskt det sämsta jag druckit från dem: En översöt öl utan större kropp men med stora mängder vaniljsocker och en märklig fruktessens-smak som jag till slut lyckades associera till tablettasken Friska Fläktar. ”Beer everything”? Nja, kanske ingen bra idé trots allt. 

Fredag kväll 20:45.
Efter maten så tittade vi oss omkring. Trots att de körde en utmärkt blandning av nu-soul från Daptone Records och ett tiotal gäster nu kommit så var stämningen fortfarande väldigt mycket... tomt uppehållsrum. Ett uppehållsrum med minutiöst genomtänkt design och inredning, det kan man inte neka till.

Vi begav oss vidare västerut, funderandes över Omnipollos framtid. 

Haket! Ett unikum i svensk krogvärld med dess breda ölsortiment, låga priser och framför allt deras varma och välkomnande atmosfär. Ja, jag var frågande första gången jag var där, men sedan smälte jag totalt. Här dracks det öl och shots fram till småtimmarna. 

Den första ölen, O/O Seba, recenserade jag här.

Porterbehovet hade växt sig allt större, och när Thomas i baren började prata om att han kanske hade kvar något av Limfjordsporter Lakrids så fick han omgående bege sig till källaren för att leta.
Porter!
Tyvärr falskt alarm, men den vanliga Limfjordsporter med ett par år på nacken hittades. Utmärkt, med en finfin rökighet som jag inte riktigt kom ihåg att den hade.


Kvällen avslutades med den torraste lager som de hade: Göteborgs Starkpilsner. Friskt och gott! Minns jag rätt så skapades den för att efterlikna Pripps Blå Export som den var när den bryggdes i Göteborg, men jag misstänker att den då inte var så bra som den här är nu.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar