2018-07-07

En lördag i Göteborg


Lördagen var lugnare ölmässigt. Jag var lite nyfiken på Brewers Beer Bar Magasinsgatan, och eftersom den låg i kvarteret bakom hotellet vi bodde på så fick det bli sen lunch där. Lockelsen var inte mindre av att de hade "ät 2 betala för 1" om man bokade bord på eftermiddagarna under juni.

Så det gjorde vi. Beställde in en stor portion av deras goda pizzasallad, som dock inte kändes lika fantastisk som på Tredje Långgatan. Till det All In Brewing Soma, en av landets bättre NEIPA. Stämningen på uteserveringen var lojt behaglig, och det är trevligt att innerstaden växt även åt den här kanten.

Till lammkebaben rekommenderades en Dry & Bitter Brewers Beer Bar IPA som är mer engelsk än amerikansk, och en väldigt bra öl till den komplexa kryddigheten i den vällagade och välkryddade kebaben i det godaste pitabröd jag någonsin ätit (dock kändes 160 kr som i mesta laget för en kebab i pita).

En lite märklig detalj upptäckte jag när jag kommit hem: Kvittot var märkt med Folkölsbaren Sweden AB. Var det ett företagsnamn som blev över?

1 kommentar:

  1. Den här delen av Göteborg är kanske den del av innerstaden som först var inne. Magasinsgatan är klassisk mark i Göteborg men visst har alla restauranger som nu finns där kört bort klubbarna.

    SvaraRadera