2018-07-08

Mikkeller K:rlek Vår / Sommar 2018

Bild: Brill & Co.
Vilken K:rlek är vi uppe i nu? 12. Det är som tidigare ett samarbete mellan Mikkeller och Brill & Co, en amerikansk pale ale på 4,9 % som bryggts på De Proef och som i huvudsak humlats med Mosaic: K:rlek Vår/Sommar 2018.

Färgen är gul med en aning orange, vätskan är oklar. Det två fingrar höga skummet är vitt och luftigt, och det sjunker undan snabbt utan att lämna mycket rester på glaset.

Doften är söt med fruktiga toner av mango, grapefrukt, lime och melon. Syrligt fruktgodis och äppelsyra i bakgrunden.

Smaken är ganska så söt med mango, grapefrukt, lime och en aning passionsfrukt. Långsamt växande beska med trädsav och lite vete-syrlighet. Medelstor kropp. Eftersmaken har lite jordighet och fruktiga toner av röda äpplen, persika, mandarin och omogna plommon. Det korta slutet är något syrligt med omogen frukt och en aning råg-knäckebröd.

Kolsyran är medelstark, de många små bubblorna är kortlivade och mjuka, den försvinner iväg från ölen oväntat snabbt. Vätskan är på samma gång tjock och lite torr.

En okej öl, men jag stör mig lite på jordigheten och mycket på att den så snabbt blir avslagen.

Betyg: 2,84. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 2018 (lagerstatus). Pris: 29:90 för 330 ml. Bärs före: 04/04/19.

Hur har mina betyg varit för dessa öl genom åren, kanske ni undrar? Jag har inte druckit riktigt alla, en del tog slut från hyllorna väldigt snabbt. Spontant skulle jag säga att jag tyckte bäst om de första och sedan har mina betyg gått utför, men hur ser det egentligen ut? Dags för en graf!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar