2018-01-01

Statistik


Jag använde lite av nyårsafton till att ta fram kurvan ovan.

Hm, skulle kanske ändrat rubriken. I vilket fall visar den antalet inlägg på Ofiltrerat per år.

Trenden är tydlig. Frågan är vad det beror på. Först funderade jag på att jag lagt mindre tid på ölbloggandet än tidigare. Men det känns inte som det, bara det att det jag gör tar mycket mer tid. Utan att det blir så mycket mer eller djupare innehåll.

Till det kommer att jag i stort sett la ner ölprovningarna i somras.  

Mitt öldrickande har ändrat sig under de här 10 åren: Jag jagar inte alls nyheter på samma sätt, jag recenserar mindre och tar hellre ett  tryggt val än en ny öl som jag misstänker är dålig. Och så går jag/vi mycket mindre på krogen trots att urvalet blivit mångdubbelt större och bättre.

Det känns inte helt bra, det gör det inte. Men det kanske är en naturlig utveckling?

3 kommentarer:

 1. Hej, Tack för en bra blogg! Jag tycker innehållet är bra men jag tror du skulle vinna på att modernisera utseendet lite. Sen tror jag även att konkurrensen är tuffare idag och att det krävs mer för att sticka ut. /Patrik

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för berömmet. Ja, jag kanske skulle titta över utseendet lite. Det här är trots allt samma färgschema som jag hade på min första hemsida vintern 1994-95...

   Radera
 2. Älskar det sättet som ofiltrerat står för välskriven, stabil, ärlig, okonstlad ölreflektion. Jag kommer alltid tillbaka till Ofiltrerat då det var en stooor faktor till grunden för min ölresa som startade 2009, där lärdomen växte fram i takt med dåvarande bloggars inlägg.
  Tiderna ändras för alla, gå på magkänsla.

  SvaraRadera