2018-01-20

Big Drop Lager

Bild: Big Drop Brewing.
– Det är ingen ordning på dig Magnus!

Repliken, från min far, var ofta återkommande under min uppväxt. Och i korthet hade han rätt.

Under eftermiddagen letade jag efter en öl som jag fått under hösten av en vän. Jag har inget minne av att ha druckit den, och har heller inga noteringar om att så skett. Men jag hittar den inte i skafferiet…

Dock hittade jag under utgrävningarna en annan öl som jag fått men glömt bort: En alkoholfri ljus lager från engelska Big Drop Brewing som bryggts med laktos, Lager. 0,5 %. Precis som de andra som recenserats kommer den från importören Åkesson Vin.

Färgen är halmgul, vätskan klar. Det fingertjocka skummet är vitt och kompakt, och det sjunker långsamt ner utan att lämna mycket rester efter sig på glaset. Ölen skummar över när flaskan öppnas.

Doften är ren och söt med viss humle. Vört och lite instängda källartoner.

Smaken är lätt och övergående besk med tydliga toner av vört och gröna växter. Lätt kropp. Eftersmaken är lätt med gräddig sötma, grön humle, lätt ren beska och lite antydan till knäck. Det korta slutet har viss sötma och lätt örtig beska.

Kolsyran är kraftig, de många medelstora bubblorna är långlivade och lite vassa. Vätskan är medelmjuk.

Ren och lätt. Rätt smakbefriad, faktiskt. Det finns bättre alkoholfria lageröl därute.

Betyg: 2,82. Tillgänglighet: Okänd. Pris: Varuprov, flaska 330 ml. Bäst före: 1st October 2018.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar