2017-08-02

Örebro Brygghus Hallon Berliner Weisse

Femte och sista ölen från min beställning av öl från Örebro Brygghus blir en berliner weisse smaksatt med hallonpuré: Hallon Berliner Weisse på 3,9 %.

Färgen är rosa-guld-aprikos, vätskan oklar. Det babyrosa skummet är kompakt och fingerhögt, och det försvinner iväg fort utan att lämna några rester på glaset. Det finns en del fällnings-flak på flaskans botten.

Doften är lite grumligt fruktig med hallon, mogna jordgubbar och en aning mango. Tydliga, nästan syntetiska, söta toner. Aningar av laktos och yoghurt.

Smaken startar mycket sur-syrligt. Massor av torra hallon och lite omogna jordgubbar, aningar av laktos och krut. Medelstor kropp. Eftersmaken är mindre syrlig utan snarare strävt torr. Hallon, röda vinbär och hallon-tuggodis i eftersmaken. Slutet är mindre strävt med ren sötma och färska hallon.

Kolsyran är kraftig, de medelstora bubblorna är skarpa och långlivade. Vätskan är något tjock.

Tydliga smaker, både vad gäller hallon och syrlighet. Kanske lite för mycket av båda, faktiskt. Den påminner mycket om gårdagens Passion Für Berlin (recension) men där skapade fruktens sötma en större balans.

Så, efter 5 öl, vad tycker jag om Örebro Brygghus? Ojämnt. Kanske beror det på Systembolaget, kanske inte. Men det är det här jag får som konsument…

Betyg: 3,08. Tillgänglighet: Systembolagets lokala småskaliga sortiment. Pris: 29:90 för 330 ml. Bäst före: 18-05-03.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar