2017-08-22

Ska Pink Vapor Stew

Sverigevännerna Ska Brewing har lanserat en ny serie med engångsbrygder, Mod Project. Första öl ut en är syrlig sak på 5,1 % som bryggts med äpplen, ingefära, morötter och rödbetor: Pink Vapor Stew.

Vad de hittar på…

Färgen är röd-orange-guld, vätskan klar. Det tre fingrar höga skummet är rosa och kompakt, det sjunker långsamt ner och lämnar en hel del rester efter sig på glaset.

Doften är sur-syrlig med fruktiga och kryddiga toner. Inte helt lätt att urskilja, men jag noterar rödbetor, hallon, citrongräs och lingon. Syltig sötma i bakgrunden.

Den första klunken är ordentligt sur. Parfymerade toner av hallon, röda vinbär och färsk ingefära. Passerande metallisk beska och aningar av svartpeppar. Växande fruktig sötma, lätt till medelstor kropp. Eftersmaken är ännu sötare (utan att det blir tungt) med metallisk beska, kokta rödbetor och syrliga hallon. Avslutningen är sträv med röda bär.

Kolsyran är kraftig, de många små bubblorna är kortlivade. Ölen blir förvånande fort avslagen när man hällt upp den i glaset. Vätskan är sträv.

OK, lite kanter här och var men inte dålig. Jag begriper bara inte… varför. Vad ska man ha den till? Varför skulle jag köpa mer av den? ”Mer intressant än god” för att citera min idol Hr. J. Lindahl.

Betyg: 3,26. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 4 augusti 2017 (lagerstatus). Pris: 29:90 för 355 ml. Bäst före: JUN 01 18.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar