2017-08-30

Oppigårds/Brewski Thrurbo Mango DIPA

Ett lite annorlunda men verkligt samarbete uppstod när Brewski och Oppigårds tillsammans skapade Thurbo Mango DIPA där Oppigårds stod för malten (inspirerade av Thurbo Double IPA), Brewski för frukten (inspirerade av Mangofeber DIPA) och de båda tillsammans för humlemixen. 8,5 %.

Färgen är ljust orange-röd, vätskan grumlig. Det fingertjocka skummet sjunker ner och lämnar en del rester på glaset.

Doften fyller rummet när jag häller upp ölen i glaset: Mango, persika och lite passionsfrukt. Den är söt med aningar av yoghurt och laktos.

Smaken är frisk och fruktig med mogen mango, lite mosade bananer och aprikos. Växande fruktig humle med en ren beska och en aning krut/citronsyra. Stor kropp. Eftersmaken är mindre söt med mangopuré, gröna bananer och gröna druvor. Det långa slutet är elegant med färsk mango och andra exotiska frukter, mjuk sötma och balanserande beska.

Kolsyran är medel till stor, de små friska bubblorna är långlivade. Vätskan är tjock och lite kladdig.

En lömskt lättdrucken öl för den här styrkan, 33 cl kändes faktiskt i minsta laget. Troligen den mest frukt-lika frukt-IPA som jag stött på. Men jag ska var ärlig: När jag köpte de här flaskorna för en knapp månad sedan så drack jag en när den var ännu färskare, och då var det som att dricka kolsyrad nypressad mangojuice. Så den har tappat en del sedan dess, men ändå…

Betyg: 4,4. Tillgänglighet: Systembolagets små partier 4 augusti 2017 (lagerstatus). Pris: 34:90 för 330 ml. Bäst före: Utgången av JAN 18.

2 kommentarer:

  1. Frågan jag vill få svar på, vilket betyg skulle du ge denna för en månad sedan ?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Egentligen tycker jag inte att det är så intressant, men bara för dig startade jag upp Excel kollade ett möjligt viktat betyg: 4,7.

      Radera