2017-08-12

Malmö Brewing Flip Flop


Det är semester. Och veckan har ägnats åt Malmö/Köpenhamn. Den här gången testade vi att bo i Sverige och pendla till Danmark. Fungerade väldigt smidigt. Och drog ner hotellkostnaden märkbart.

Första kvällen stannade vi i Malmö. Jag hade lovat mig själv att inte köpa med någon öl tillbaka hem från den här resan, och dra ner på recensionerna. Men den här blev det anteckningar och betyg på: Pubbryggeriet Malmö Brewing Co. med serveringslokalen Tap Room (båda hette tidigare Malmö Brygghus) har flest kranar i Sverige, och jag hade svårt att välja något törstsläckande och uppfriskande. Det hade inte personalen, som direkt pekade på deras egna Flip Flop, en APA på 5,8 %.

Klar guldfärgad vätska, kompakt vitt skum som lämnar mycket rester efter sig på glaset.

Doften är lätt med citrus/grapefrukt, lite fruktestrar och en syrlig vete-ton. Nötter i bakgrunden.

Smaken startar men en väl tilltagen maltighet. Viss växande beska, mycket citrusskal och citronjuice samt färsk grapefrukt – mjuk och aningen syrlig. Stor kropp. Beskan fortsätter att växa i eftersmaken, där jag också hittar inner-skal och lite havregryn. Citron/lime i det något sträva slutet.

Kolsyran är mjuk, små långlivade bubblor. Mjuk vätska.

God. Men det känns som den smakmässigt försöker både vara en kraftigare APA och en klarare NEIPA. Och lyckas inte helt med något av dem.

Betyg: 3,87. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 73:00 för 400 ml.

= = =När vi satt där i godan ro, drack öl och åt goda oliver så dök ägaren Anders Hanson upp och hälsade. Han berättade att han var stolt över att de under sommaren klarat att ha 19 kranar med egna ölsorter, och att det just nu var oproportionerligt mycket APA påkopplat – det är helt enkelt det som säljer bäst när det är fint väder.

Vi fick rekommendationen att fortsätta med deras samarbete med danska restaurangen Barr, den örtkryddade witbieren Hvit. Den gillade jag inte, jag tyckte att örterna tog över för mycket och skapade en fet tjock kryddighet.

= = =


Kvällen fortsatte sedan på Brewdog Malmö, vilket var mitt första besök på denna del av kedjan. Igenkänningsfaktorn var hög, sällskapsspelen slitna, kävllen ljummen, krogen nästan folktom och sjuttiotalshårdrocken svängig. Där drack jag BrewDog/Cloudwater New England IPA V2, som väl var ungefär som jag hade väntat mig. Samma gällde såklart BrewDog Dead Pony Club.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar