2017-08-06

Backyard Brewing Handlarens Pilsner

Helgen tillbringades i Ullared. Att det inte fanns någon öl från småbryggerier på Gekås var inte så förvånande, mer så att jag inte hittade något hos ICA Supermarket Ullared.

Ölutbudet på de lokala krogarna var även det som att färdas tillbaka till mitten av nittiotalet. Nå, hos Harrys jag hittade faktiskt en öl som jag inte provat, och den var på sätt och vis lokalproducerad eftersom den kom från Carlsberg Sveriges etikett Backyard Brew. Handlarens Pilsner är deras samarbete med krogkedjan, en tjeckisk pilsner på 4,7 %.

Det två fingrar höga skummet är kompakt och vitt, det sjunker enr till ett tjockt lock utan att lämna några rester på glaset. Den klara vätskan är gyllengul.

Doften är balanserat maltig med lite knäck och har höiga lätta humletoner.

Smaken startar oväntat beskt med brödig/knäckig malt, passerande citrus och metall. Den rena sötman växer allteftersom. Medelstor kropp. Eftersmaken är mindre besk vilket ger större utrymme för smörkola, knäck och gammaldags hård smörkola. Den höiga beskan återkommer i slutet, liksom en balanserande ren beska.

Kolsyran är kraftig, de små vassa bubblorna är långlivade. Medelmjuk vätska.

En kompetent utförd pilsner, det som drar ner den något är den överdrivna kolsyran. Ett tips om ni hamnar på den här krogen förresten: Kolla in drinkarna, har fick jag den mest kompetent utförda whiskey sour jag druckit i Sverige!

Betyg: 3,61. Tillgänglighet: Fat på krogen. Pris: 65:00 för 400 ml.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar