2017-04-09

Bullens Beer Bangers


Scan har beslutat sig för att rycka upp sitt varumärke Bullens, känt för varmkorv och pilsnerkorv på burk. Så nu, precis lagom till grillsäsongen har de lanserat tre sorters grillkorvar under namnet Bullens Beer Bangers.

Okej, så varför skriver jag om det här? Till största delen för att deras reklambyrå skickade mig en låda med korv, lite tillbehör och tre flaskor av Bullens Klass 1 Lager från Charlis Brygghus. Men också för att korvarna kryddats med öl från Charlis. Så lite relevant är det, trots allt.

Jag plockade fram elgrillen, lite rödkåls-pizzasallad, potatissallad samt deras föreslagna pimpade tomatketchup och hög in på maten.

Bild: Bullens
Först ut och blekast: Beer Banger Lager. Förutom 90 % fläskkött innehåller den lageröl och korn av pilsnermalt.

Och det ska jag direkt ge Scan för den här serien korvar: Annars är korvsmeten hos deras korvar alltid så finmalt att man inte kan känna någon kött-struktur. Men här är det grövre, tänk isterband. Det gäller för hela serien, och det gillar jag.

Smakar det öl/malt då? Njeae. Kanske. Det fanns något slags besk-syrlig smak någonstans. Men mycket av det var det inte.

Bild: Bullens
Beer Banger IPA. Innehåller IPA och karamellmalt. Den här doftade faktiskt modern citrus-humle. I alla fall när jag började grilla dem. Väl på tallriken smakade den… annorlunda än Lager-varianten. Lite… parfymigt? Och något slags knäckebröd-knäck? i bakgrunden.

Bild: Bullens
Sist ut och definitivt mest annorlunda i utseende: Beer Banger Stout med stout och svartmalt. Allt eftersom jag grillade så blev den allt mer svart i färgen, och hade jag inte haft de andra att jämföra med så hade jag haft svårt att se när de skulle vara färdiggrillande.

Smaken avvek från all annan korv jag ätit. Det drog åt isterband (fast utan det rökta eller syrligheten), finskt svartbröd och julens vörtlimpa. Jag var inte alls förtjust, men frugan älskade den.

Kommer jag att köpa dem när de kommer till butik? Ja, det tror jag. De känns lite vuxnare i smak och framför allt konsistens än Scans vanliga korvar. Och med tanke på deras distribution kommer de troligen också att finnas lite överallt.

Lättölen kommer jag att återkomma till.


Friskrivning: Jag har fått korv och öl av Scan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar