2017-04-25

Brew by Numbers 17|02 Table Saison Lemongrass

Brittisk folköl. Men ganska långt från en brun bitter: 17|02 Table Saison Lemongrass är en saison på 3,5 % från Brew By Numbers som bryggts med citrongräs och citronzest. Den säljs också under namnet 17|02 Grisette  Lemongrass.

Färgen är ljust kall gul, vätskan är nästan klar. Det fingertjocka skummet är vitt och luftigt, och det sjunker snabbt ner utan att lämna några rester på glaset.

Doften är syrlig, närmast kemisk. Toner av citron, lime och citrongräs. Örtiga toner av oregano, basilika och pelargon-blommor.

Smaken är mycket torr med växande toner av citrongräs, örter och parfymiga rengöringsmedel. Lite citronskal och en aning tallbarr. Lätt kropp. Eftersmaken är än mer parfymerad med citronläsk och citronläsk. Det långa slutet påminner om gammaldags citrongodis.

Kolsyran är medelstark, de små bubblorna är kortlivade. Vätskan är lätt.

Inte otäck på något sätt, men lite enahanda. Och… jag vet inte… har någon någonsin sagt ”Ohhh vad jag är sugen på en citrongräsöl”?

Jag har det nog inte.

Betyg: 3,6. Tillgänglighet: Dagligvaruhandeln. Pris: 29:95 för 330 ml (denna flaska köpt hos Hemköp Linköping Ryd). Bäst före: 01/02/2018 (bryggd 01/02/2017).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar