2017-04-10

Bath Ales Wild Hare

Ikväll betar jag av nummer tre av ölen ur blandlådan från Bath Ales. Det blir deras engelska pale ale på 5 %, Wild Hare. Det här är en öl som hade viss spridning hos svenska krogar för sådär 15-20 år sedan, men jag verkar aldrig ha recenserat den tidigare.

Färgen är guld, vätskan klar (som en maltig tjeckisk pilsner). Det fingertjocka skummet är varmvitt och kompakt, det sjunker ner till ett tunt lock utan att lämna några rester på glaset.

Doften är rätt kraftig med viss syrlighet och toner av hö, deg, gräs, aprikos, stall och cornflakes.

Smaken startar mjukt med smör/smörkola, franskbröd, växande blommig beska och godissötma. Medelstor kropp. Eftersmaken har växande svaga toner av alkohol och salt. Aningar av smör, deg och omogen frukt. Knäck och hö i slutet.

Kolsyran är medelstark, de små bubblorna är lätta och kortlivade. Vätskan är mjuk.

En hyfsat lättdrucken öl med rena smaker. Och trots den fruktiga jäst-tonen så… Jag kan inte slå bort tanken på att det här vid en blindprovning lika gärna hade kunnat tas för en lite oren maltig tjeckisk lager. Lite udda.

Betyg: 3,26. Tillgänglighet: Som ett del av mixpacket Bath British Quartet, i Systembolagets fasta sortiment sedan december 2016. Pris: 27:40 för 500 ml (genomsnittspris för lådan). Bäst före 2MAY 18.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar